WEB SEO оптимизация

Интернет е предпочитано средство за информация на все повече хора. В забързаното ни ежедневие интернет пространство се оказва най-бързия начин да намериш продукт или услуга, да почерпиш информация за качество, характеристики, цени. Няма значение къде се намира фирмата или клиента, информацията бързо и лесно достига до търсещия без да се интересува от граници и разстояния. 

Но всеки има достъп и вече всеки може да маркира своето присъствие в интернет. Как тогава да стигнем до клиента който търси услуга, предлагана от още хиляди фирми наравно с нас?

Отговорът: SEO оптимизация или Search Engine Optimization 
SEO оптимизацията е сравнително нов похват, но вече се превръща в едно от най-ефективните и бързи средства за реклама. Основната цел на SEO e придвижване по ключови думи на сайта на едно от първите места в известни търсачки като Google, Yahoo и Rambler. Целта е Вие да сте от първите достигнали клиента, търсещ дадена услуга. Изследванията сочат, че най-голямата част от хората посетили търсачките стигат едва до 3-тата страница от списъка с резултати. Когато постигнете позиция на първата страница на Google например, Вашия сайт ще бъде видян от множество хора, съща както билборд на оживена централна улица. Ето защо SEO е ефективна инвестиция, която води до значителен ръст на посещенията на Вашия сайт, повече поръчки и съответно – повече продажби.

Какво е важно при SEO оптимизацията?

Един от  най-важните етапи е разработката на сайта и определяне на съдържанието. Лошата оптимизация е като да отпечатате книга, пълна с грешки. Дори и в хубава корица, недобре поднесеното съдържание е лоша реклама. Неправилното популяризиране е като да отпечатате визитки и те да останат на работното Ви място или да ги раздавате на напълно незаинтересовани и случайни хора.