Как да определим съдържанието на сайта? 

За да се постигне добро позициониране в търсачките, сайтът трябва да има добра структура и логично подредено съдържание. Всички основни търсачки четат ключовите думи, които се съдържат в заглавието на страниците на Вашия сайт. Тази част, както и ключовите думи, които ще заложите, са основните елементи, разпознаваеми при търсенето. За това е важно ключовите думи да бъдат подбрани според хората, които искате да посетят Вашата страница, т.е. Вашите клиенти и потребители от една страна, а така също и да са свързани с продуктите или услугите, които предлагате. 
След като се определят основните ключови думи, те се вмъкват във всички текстове на отделните страници на сайта, като всяка отделна страница може да съдържа и ключовите думи, важни за нейното конкретно съдържание. Например ако имате уводна страница, тя трябва да съдържа ключови думи, обобщаващи най-важното за Вашата фирма, а на под-страниците, можете да добавите ключови думи, свързани с конкретно представяните продукти, условия за доставка и тн. 
Навигацията и изграждането на вътрешни линкове са също важна част от разпознаването и доброто функциониране на Вашия сайт. Колкото повече линкове има сайтът, толкова повече страници роботите ще могат да проследят и до толкова повече съдържание ще могат да посочат на Вашите потенциални клиенти.